Translate

13 Temmuz 2012 Cuma

Maymun İştahlı Olmak

Maymun iştahlı olamk ile ilgili kısa bir hikaye
*Asya'da maymun yakalamak icin kullanilan bir cesit tuzak varmış.
Bir Hindistan cevizi oyulur ve iple bir agaca veya yerdeki bir kaziga baglanir.
Hindistan cevizinin altina ince bir yarik acilir ve oradan icine tatli bir yiyecek konur..

Bu yarik sadece maymunun elini acikken sokacagi buyukluktedir. Yumruk yaptiginda elini disari cikaramaz. Maymun tatlinin kokusunu alir,yiyecegi yakalamak icin elini iceri sokar, ama yiyecek elindeyken elini disari cikarmasi olanaksizdir. Sıkıca yumruk yapmis el, bu yariktan disari cikmaz. Avcilar geldiginde maymun cilgina doner ama, kacamaz .

Aslinda bu maymunun tutsak eden hicbir sey yoktur onu sadece, Onun kendi bagimliliginin gucu tutsak etmistir. Yapmasi gereken tek sey elini acip yiyecegi birakmaktir. Ama zihninde acgozlulugu o kadar gucludur ki, Bu tuzaktan kurtulan maymun cok nadir gorulur.

Bizleri de tuzaga düşüren ve orada kalmamiza neden olan sey, arzularimiz ve zihnimizde onlara bagimli olusumuzdur. Tum yapmamiz gereken elimizi acip benligimizi, bagimli oldugumuz seyleri serbest birakmak ve dolayisiyla ozgur olmaktir !!!



Maymun iştahlı olmak ile ilgili açıklamalar (uludagsozlukten)

  • her şeyin kendisinin olmasını isteyen, her alana kapak atan, ondan sıkılan, bir başkasını deneyen, ondan sıkılan, başka bir alana kayan, hayatı boyunca hiçbir işte, hiçbir kişide sabit kalmayan kişi.
  • insanı kendinden soğutur. neye elini atsan üç gün sonra sıkılıp başka bi şeye saldırırsın. sonunda kendini tanıyıp nasıl olsa bırakıcam diye hiçbi şeye bulaşmazsın. sonuç, ot gibi yaşamak...
  • aslında iğrenç bir şeydir. bir şeylerle uğraşır heves edersiniz sonra hemen sıkılırsınız.bu bir müddet böyle gittikten sonra insan kendisini pasifize eder hiç bir şey yapmamaya başlar nasıl olsa hemen sıkılacağım diye. kısaca her şeyi yapmak isteyen fakat hiçbir şey yapmak istemeyen insandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder