Translate

5 Temmuz 2012 Perşembe

Mailing Nedir?

Bilindiği gibi reklam birşeyleri tanıtmak için olmazsa olmaz birşey siz çok iyi bir ürün veya hizmet oluşturursunuz yoğun emek sarf edersiniz ama reklam ve pazarlama bölümü aynı özen ve hassasiyeti göstermez ise yaptığınızla kalır hiçbirşey yapmamış bile olursunuz bunun olmaması için reklam ve pazarlamaya gereken önem verilmelidir.



Sakıp Ağa (sabancı) sormuşlar tüm mal ve paranı alsak sana 100 lira versek tekrar böyle zenginliğe ulaşmak için ne yaparsınız?
Cevap : 100 liranın 30 lirasına mal alır 70 lirasınıda reklama yatırırım demiş?
aha sözün bittiği yer burasıdır :)

Şimdi gelelim bir reklam yolu olan mailig e gittikçe yayngınlaşan internet neredeyse tüm evlere girdi iş yerlerini saymıyorum artık herkesin cebinde bir akıllı telefon sosyal ağ mail akıyor eskiden bilgisayarın başından kalkmayanlara kalkta biraz sosyalleş deniyordu. Şimdi ise twit, face e girdi biraz sosyalleş deniyor  her neyse demek istediğim internet = hayat olmuş çıkmış

Mailing Nedir?

Genel olarak mesajların hedef kitleye direk e-posta yoluyla gönderilmesi diyebiliriz. E-mail marketing’in markalar için en önemli avantajı maliyeti. Diğer reklam mecralarına veya internet reklam uygulamaları ile karşılaştırıldığında bu sistemin maliyeti yok denecek kadar az.

Peki Nasıl Yapılmalı ?

  • Bir marka tarafından hedef kitleye gönderilecek olan mesaj alıcı açısından bir fırsat içermelidir. 
  • Bu tip kampanyalarda doğru zaman çok önemlidir. 
  • Fırsat ve kampanyalar net olmalıdır. 
Örneğin : Bir müşteri sürekli alışveriş yaptığı bir mağzaya artık eskisi kadar sık gitmiyorsa eski müşteriyi geri kazanmak için cazip bir alış-veriş kuponu içeren bir e mail atmak uygun bir zamandır.


Mailing Nasıl Yapılır?
Tabi yapabilmek için photoshop+html+css bilmeniz gerekmektedir.

Örnek olması açısından http://www.campaignmonitor.com/templates/ adresinden 100 adet free mailing template var örnek olarak kullanabilirsiniz.

2 yorum:

  1. İyi Günler Yazınızı OKudum Fakat fazla birşey anlamadım Bu Ücretli Mailling yollayanlar var mesela 200 bin Felan Yollamaları ıcın maıl adreslerını Bızmı Verıyoruz Yoksa Onlar Reklama Goremı Yolluyorlar Kısılere

    YanıtlaSil
  2. Mailing yapan firmalar var toplu olarak 5 bin 10 bin 500 bine kadar mail atan firmalar vs bunlar size sadece mail göndermeniz için alt yapı sunar. Kime yollanacak mailler bunları sizin ayarlamanız gerekir. Ayrıca mail listesi satan firmalarda var tabi bunlardanda mail listesi alabilrsiniz. İkisini bir arada sunan firmalarda araştırarak bulabilirsiniz.

    YanıtlaSil